HIT Välj språk :   engelska   tyska    
Webbkarta | Reservation | Kontakta    
   Startsida

SANATORIet MARCONI i BUSKO-ZDRÓJ


OM MARCONI I BUSKO ZDRÓJ

Detta sanatorium har en 160-årig tradition i att framgångsrikt kurera sjukdomar i kroppens rörelseförmåga (skelettet, lederna, musklerna, rörligheten) vilket vanligtvis har en reumatisk bakgrund; sanatoriet erbjuder diagnostik och behandling av benskörhet, ryggskott, artrit, disksjukdom, neurologiskt handikapp, tillstånd efter olyckor, efter ortopediska operationer, efter stroke, hjärtinfarkt, ballongvidgning av kranskärl och patienter med arteriell hypertoni. Allergier, psoriasis, dess variationer och andra hudproblem behandlas också vid Busko-Zdrój - procenten att tillfriskna är oerhört hög.


Viktigt! Balneologiska behandlingen rekommenderas inte i händelse av: hjärtsvikt, infektionssjukdomar, tumörer, veneriska och parasitsjukdomar, tuberkulos, psykoser och sjukdomar i ett akut skede.


Busko-Zdrój ligger i Swietokrzyska Provinsen (50km söder om Kielce, huvudstad i provinsen, 80km norr om Kraków och 220 km sydöst om Warsawa) i en bred och målerisk dalgång vid floden Nida , kallad Ponidzie. Inom 50km finns ingen industri. Naturliga källor med läkande vatten, ekologiska ljudmiljöer, behagligt och milt klimat med de flesta soldagar per år i Polen vilket borgar för ett snabbt och fullständigt tillfrisknande.

Sulfidkällor (unika för Busko-Zdrój) kombinerar fynden av jodid och bromidmineralvatten och produkterna av svavelreducering i gipsavlagringar. Den läkande processen börjar när tvåvärdigt svavel absorberas av huden, andningssystemet, matsmältningssystemet och kvinnliga fortplantningsorgan. Detta sätter igång en kedja av biokemiska reaktioner, antiinflammatoriska och motgiftsprocesser. Den antydda behandlingen inkluderar bad, skölja munnen, spolning och att dricka. Bland de välgörande effekterna, har de mest betydelsefulla visat sig vara minskningen av socker och kolesterolnivån i blodet, minskning av svullnad, lättnad av värk och förbättring av ledernas motorik. Vi har även observerat föryngrande effekter av sulfidvattnet.

Jodid och bromidmineralvatten (2,2% koncentration av upplösta torrsubstanser) har sitt ursprung i djupa mineralavlagringar formade på havets botten under Minocentiden från 10 till 25 millioner år tillbaks. Den innehåller några viktiga spårelement, huvudsakligen natrium, kalium, magnesium, selen, jod och järn, vilket tros vara en kritisk faktor i fysiologiska processer. Att bada i detta, kommer att öka din antivirusimmunitet, stärka ditt nervsystem, förbättra din perifera cirkulation och hjärtprestation.

Terapeutisk lera är en starkt organisk mylla formad genom en naturell procedur använd i behandling (grötomslag eller tampong) av reumatiska rubbningar och sjukdomar karakteristiska för kvinnor, särskilt av fortplantningsorganen.

Förutom behandling med sanatoriets naturtillgångar, är fullt moderna metoder och tekniker i fysioterapi väldigt viktiga ( detta sanatorium erbjuder 45 sorters behandlingar).
Detta inkluderar en lång rad läkande gymnastik, massager, inhaleringar och fysioterapeutiska metoder (såsom ljus och värmeterapi, elektroterapi, bildterapi, etc).

INKVARTERINGS OCH RUMSKOSTNAD

Enkel och dubbelrum med bad. De flesta rum är anpassade för handikappade personer.
Inkluderat i dagliga rumskostnader: helpension (3 mål per dag), medicinsk omtanke (doktorer och sköterskor), 3 medicinska behandlingar plus läkande gymnastik. Inga behandlingar på söndagar.
Var snäll att om möjligt ta med din nuvarande medicinska journal.Rumskostnad per dag 2008

SANATORIUM MARCONI

 
Pris (PLN) per person per dag
Säsongpris 15.04 - 14.10 15.10 - 14.04 2008
Enkelrum m bad 175,00 140,00
Dubbelrum m bad 165,00 130,00
Svit innehavd av en person 360,00 350,00
Svit innehavd av två personer (tredje person betalar PLN 105 per dag) 400,00 380,00
Svit 107, 110, 134 innehavd av en person
310,00 300,00
Innehavd av två personer (tredje person betalar PLN 105 per dag) 360,00 340,00
Dubbelrum innehavd av en person 200,00 190,00

Ungefärlig växelkurs: 1 Euro = 3 PLN


Kontrollera aktuell växelkursCATERING

Helpension– tre mål per dag.
Maten som serveras i matsalarna är baserad på traditionellt polskt kök. Speciella dieter finns att få på begäran.


BEHANDLINGAR

En lång rad behandlingar finns att få – allt som allt 45. Exempel:

Sulfidbad

Sulfidvattnet som används här till baden kommer från naturliga källor i trakten runt Busko-Zdrój. Salthaltigt sulfid-svavelväte vatten innehåller också en hel del andra mikroelement. Jodsulfid är deras centrala aktiva faktor som lätt tas upp i blodomloppet genom huden och når alla vävnader i kroppen, förhindrar vävnader från att bli förstörda av inflammatoriska besvär, hindrar blodkärl från att bli skadade och minskar blodets koaguleringsförmåga. Sulfidbad har pånyttfödande effekter på bindväven, vilket gynnar behandlingen av reumatiska sjukdomar, deformerande ledförändringar och åderförkalkning. De har även avgiftningseffekter på till exempel, blyförgiftning.
Kvaliten på det lokala sulfidvattnet är bekräftat genom resultatet av vetenskaplig forskning och för fram kurorten bland de främsta av världens spa. Från utredningarna som är gjorda av Department of Clinic Pharmacology i the Collegium Medicum of the Jagiellonian University i Kraków, Polen, framkommer att sulfidvatten som används i drickande behandling har en mycket gynnsam effekt på rubbningar i fettbalansen (sänker sockernivån, kolesterol, LDL fragment av kolesterol och triglycerid).

Jodid-bromide bad

Jodid-bromidvatten som innehåller jod och selen används vid vissa blodomloppssjukdomar och nervsystemet. Selen närvarande i vattnet är nödvändigt för hjärtmuskelns och blodådrornas hälsa, motverkar tumörer och höjer immunsystemet.

Koldioxidbad

Detta badvatten är en blandning av vatten med en sådan mängd koldioxid att badvattnet når en temperatur av 32 till 34C. Närvarandet av koldioxid i vattnet kommer ut som gasbubblor på huden och orsakar en mängd förändringar i kroppen genom utvidgning av arteriella och venösa kapillärer, vilket resulterar i sänkt blodtryck. Ett CO2 bad har också lugnande och avslappnande effekter.
Det används vid cirkulationsrubbning, post-inflammatorisk behandling av hjärtmuskeln, hjärtmuskeldegeneration, stark fetma och neuros.

Sulfidlembad

Används för att behandla patienter vilka inte kan ta ett vanligt bad av medicinska skäl, genom att sänka ner deras övre och nedre lemmar i sulfidvatten.

Ozon-bubbelbad

Masserar kroppen nedsänkt i vatten med en massa luftbubblor. Detta har starkt avslappnande och antidepressiva effekter, kontrollerar det primära syreflödet genom huden, vidgar kapillärerna, hämmar åderbråck, hjälper till att bekämpa cellulitansamlingar, slätar ut rynkor, tillfogar en mjukare och slätare lyster till huden, förstärker näringen och vävnadens ämnesomsättning, stimulerar ledernas aktivitet och lindrar spänningar och trötta muskler.
Ozon har bakteriedödande och svampdödande effekter och underlättar ämnesomsättningen. Förhindrar även andnings- och matsmältningsrubbningar.

Undervattensmassage

Rekommenderas för att lugna muskelspänningar (av den transversospinala muskulaturen, särskilt vid disksjukdom) och används mot ryggbesvär.

Hydromassage

Olika slags massager – en handmassage, en delvis roterande massage,och fullständig massage med en mekanisk effekt på vävnaden, vilket bidrar till ett snabbare flöde av kroppsvätskor, vilket förbättrar effektiviteten av hela systemet eller dess specifika organ.

Vibrationsmassage (Aquavibron)

En massage baserad på lokal applicering av vibrerande gummimembran som drivs av vattnet som flyter genom gummirörens system. Tillämpning: rehabilitering av rörelseorganen, neuralgi, ryggradsdegenerering, etc.
Det är en förnyelseprocedur för idrottsmän och arbetande människor och även en förnyelseprocedur som förbättrar blodtillförseln till huden och musklerna såväl som hudens elasticitet.

Klassisk massage

Används som en avkopplande och förnyelserocedur som verkar som värk och spänningslindrande såväl som uppiggande.

Mekanisk massage hydro-jet

En vattensängsmassage av hela kroppen med pånyttfödelse, avslappnande och lindrande effekter. Den orsakar välgörande förändringar i muskulösa cellers ämnesomsättning och ger en känsla av psykologiskt välbefinnande. En rehabiliteringsmassage används vid rubbningar av degenererade leder och ryggrad och vid rehabilitering av muskelsystemet.
En terapeutisk massage rekommenderas vid syndrom av ryggradsvärk orsakad av överbelastning av ben och leder och disksjukdom.

Magnetronik

Designad för terapi med ett vibrerande magnetfält med låg frekvens som oavbrutet tränger igenom kroppens alla delar. Det lindrar smärta, förhindrar inflammatoriska tillstånd och får ömma muskler att slappna av. Det har välgörande effekter på behandling av benfrakturer, skadade ledband, senskador, blåmärken, sträckningar, vrickningar, neuralgier, neurom och fantomlemsmärtor.

Magnetisk resonans

Apparater designade för psykoterapeutiska procedurer (magnetstimulering) med användning av ett magnetfält som berör hela kroppen eller dess tydligt angivna delar. Det förbättrar den perifera cirkulationen, påverkar nyskapandet av mjuka vävnader, påskyndar ärrbildningen av sår och benfrakturer och är välgörande för degenerationssjukdomar.

Laserterapi

Huvudsaken med effekten av infraröd laserstrålning på kroppen är att transportera energi av växande intensitet till vävnader djupt inom människokroppen som är utom räckvidd för vanliga fysiska ombud. Tack vare dess smärtstillande, anti-inflammatoriska, antiödemiska, bioförnyande och läkande inverkan, används laser i bland andra sportreumatologi, tandläkaryrket, dermatologi och medicinska kosmetiken.

Störningsström

Växelström av medelhög frekvens. De appliceras med fyra elektroder som sätts på patientens kropp på ett sådant sätt att de formar två korsande elektriska kretsgångar. Som ett resultat av störningen inträffar en läkande stimulans inom ett specifikt område av patientens kropp.
Strömmen har smärtstillande effekter, stimulerar den perifera cirkulationen, näringsprocessen och vävnadernas ämnesomsättning. De lindrar spänningen i det sympatiska nervsystemet och används vid neuralgi, polyneuropati, smärtsyndrom av degenerationssjukdomar på ryggraden och rubbningar i den perifera cirkulationen.

Spänningsström

Impulsström används för det mesta i långdragen smärtstillande terapi och neuralgi, polyneuropati, smärtsyndrom av degenerationssjukdomar på ryggraden, rubbningar i den perifera cirkulationen och att stimulera skelettets muskler.

Kotzström

Stimulering av Kotz eller Russian stimulering, används för att bygga upp muskelstyrkan och utveckla muskulatur.

Pulsotronik

En elektrostimulator med hög elektroterapeutisk effektivitet. Anpassad impulsström av mediumfrekvens är kapabel att stimulera neuromuskelstrukturerna. Dom känns av patienten som behagliga vibrationer.

Diadynamik

Anpassad ström formad av att lägga på en harmonisk ström på en galvanisk ström. De rekommenderas oftast för att uppnå smärtstillande effekter och lindra muskelspänningar.

Jonofores

Ett sätt att införa joner och molekyler av läkemedel i kroppen genom huden och slemhinnan under inflytande av likström. Beroende på vilket läkemedel som används, kan det lätt utveckla en nervretning, för att uppnå hypesthesi(nedsatt beröringskänsel) och öka den kalkartade infiltrationen av skelettet. Det visar också smärtstillande effekter.

Galvanisering

En elektroterapeutisk procedur som består av en passage av direktström genom de behandlade delarna i kroppen. Det används i neuralgi, smärta orsakad av ryggradens degenerationsförändringar och rubbningar i den perifera cirkulationen.

Trabertström

En rektangulär strömimpuls med konstanta parametrar: tid per impuls 2 ms och intervalltid 5 ms. UR ström är av anmärkningsvärd fördel för värkterapi orsakad av ryggradsrubbningar, för neurologi med spastiska inslag och för sjukdomar i det perifera nervsystemet.

Ultraljud

Förbättrar blodtillförsel, visar smärtstillande inverkan, lindrar muskelspänning, sträcker ut och drar samman vävnader i mikromassage.

Bioptronlampa

Att utsättas för polariserat ljus från Bioptronlampan är en fördel för kroppen. Inflammationer försvinner, värk lindras och cirkulationen och immunsystemet stimuleras. Terapin med Bioptronljuset är effektivt för läkandet av hudsjukdomar och rubbningar i rörelsesystemet (reumatism, sportblåmärken, etc.).

Solluxlampa

Infraröd strålning används här. Denna strålning tränger igenom vävnaden och orsakar blodstockning av vävnaden såväl som den förebygger eventuella icke önskvärda hudreaktioner orsakade av ultravioletta strålar. Denna lampa sänder ut UV typ B som är oundvikliga när det gäller att omvandla karotin till vitamin D3 och i immunologiska behandlingar av kroppen.

Paraffinomslag

Värmefaktorn orsakar både ytliga och djupa blodstockningar i vävnaderna. Användningen är likadan som i gyttja lerproceduren.

Köldbehandling

Behandling vid extremt låga temperaturer. Den består av att sänka temperaturen av vävnaden med kväveånga fryst till –180 grader C.
En procedur tar 1 till 3 minuter. Den har smärtstillande och anti-inflammatoriska effekter, bekämpar vävnadssvullnader och förbättrar ledernas rörlighet.

Bastu

Det äldsta sättet att föryngra kroppen och dess motståndskraft består i att växelvis värma och kyla den. Användning: mottaglighet för infektioner, mottaglighet för förkylningar, kronisk bronkit, idiopatisk hypertoni vid första stadiet, lågt blodtryck, rubbningar i kapillärrörscirkulationen (kalla händer, fötter), artros, icke-inflammatoriska rubbningar på ryggraden, rubbningar på ämnesomsättningen, stark fetma, diabetes, kroniska reumatiska sjukdomar, post-traumatiska tillstånd av rörelseförmågans organ, kvinnosjukdomar.


HÄLSOPAKET

Tre medicinska behandlingar plus läkande gymnastik är inkluderat i pris per dag– vilket rekommenderats av läkaren.
Se BEHANDLINGAR


Viktigt! För att behandlingarna verkligen skall "göra nytta" och visa bestående positiva resultat som du känner och ser långt efter din ankomst hem, skall din vistelse helst omfatta minst 14 dagar.


Var beredd att betala PLN 3 per dag i receptionen – standard registreringsavgift.


YTTERLIGARE MÖJLIGHETER

Hydromassage, solarium, jacuzzi i sviterna, hiss.


YTTERLIGARE INFORMATION

Konserthus med orkestern Spa Chamber och berömda sångare skapar en lugnande effekt på åhörarna. Denna orkester, vilken anses vara den bästa spaorkestern i Polen, har gett liv åt den lokala kulturella bilden i 56 år och tillgodosett besökare med intryck att komma ihåg.
Busstation 40 m.
Utflykter, dans, promenader i historiska parker.
Utmärkt lokalt mineralvatten "Buskowianka".Senast uppdaterad: 2009-09-05
Skriv ut
Upp

Validerad XHTML kod.  

Design by PWS